Hermitagski

46

Nog 2 dagen, 13 uur, 4 minuten en 14 seconden. Nee, 13. Oh, 12! 11 seconden? … Je ziet, het komt steeds dichterbij. Nog ruim 2 dagen en dan is de opening van de Amsterdamse dependance van de Russische Hermitage een feit. En deze opening wordt niet gevierd op een normale manier, maar het museum is van zaterdagochtend 10 uur tot zondagavond 5 uur open. Lekker lang kijken, dus.

Ergens in de 18e eeuw werd er voor keizerin Elizabeth in Rusland een Winterpaleis gebouwd. Tijdje later bouwde tsarina Catharina de Grote een klein paviljoen naast dit paleis, welk zij de Hermitage – ook wel kluizenaarshut, hoe ze daar bij komt snap ik niet helemaal – noemde. Leo von Klenze bouwde nog allerlei gebouwen naast deze Hermitage en in de negentiende eeuw werd de Hermitage voor het eerst als museum geopend; keizerlijke topstukken werden zichtbaar voor publiek. En nu een heel lang tijdje later en dankzij de heren Veen en Piotrovsky wordt nu een deel van de collectie (die ruim 3 miljoen stukken bevat – my god) in Amsterdam tentoongesteld (naast de dependances te Londen en Las Vegas), dit zodat meer ogen zich op de waardevolle stukken kunnen laten rusten. Nice! 

Juustem, over 2 daagjes de opening dus. De openingstentoonstelling is geheel gericht op het Russische hof in de negentiende eeuw, en belooft erg interessant en indrukwekkend te zijn. Vast en zeker het kijken waard dus, en je hoeft er niet eens voor vroeg naar bed te gaan/uitgaan te skippen/erg vroeg op te staan. Gewoon zo, HOPPAAA in één keer door vanaf bijvoorbeeld La Nuit Blanche. Zien we je daar? XOXO

Robin

Advertenties

1 Response to “Hermitagski”


  1. 1 Dieuwer 18 juni, 2009 om 10:08 am

    ja!gaan we doen, hard


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Winnen

Feesten en Partijen

Rassion Mixtape

Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: