Fink

Soms ben je als eerste en soms als laatste, ik heb  het gevoel dat ik als laatste ben bij deze maar dat maakt het niet minder goed. 

Fink (Fin Greenall) groeide op in Bristol in een gezin waarin zijn vader professioneel muzikant was en zijn moeder manager van wereld- en folkartiesten. Verschillende muziekstijlen werden hem hierdoor met de paplepel ingegoten. Op zijn 16-jarige leeftijd begon hij met gitaar spelen. Na zijn studies geschiedenis en Engels besloot hij echter om zijn muzikale inspiraties te gaan uiten in de dance-muziek. Ook is hij producers geweest bij het eerste album van Amy Winehouse. Op een gegeven moment besloot hij het roer om te gooien en dit leidde in 2006 tot het album Biscuits for Breakfeast. Zijn artistieke wedergeboorte tot singer-songwriter. Een album waarop hij met minimale middelen akoestische nummers vertolkt vergezeld van zijn donkere stem. In oktober 2007 komt het album Distance and Time met indringende en melodische nummers uit waaruit blijkt dat hij zijn transformatie tot singer-songwriter helemaal heeft voltooid.

Ik had het sowieso niet beter kunnen schrijven dan wikipedia, het is echt hele relaxte muziek:  mijn favorieten zijn Pretty Little Thing en This Is The Thing. Omdat ik de slechtste niet ben heb je hier ze allebei.

Dieuwer

Advertenties

1 Response to “Fink”


  1. 1 zebra 30 juni, 2009 om 5:05 pm

    Je bent nooit te oud om te leren toch? Fink is heerlijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Winnen

Feesten en Partijen

Rassion Mixtape

Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: