Fotograaf om van te houwe

r3-07

Een paar weken geleden huppelde ik vrolijk rond in Lissabon en stuitte toen op een voorstelling van het Photo Espana festival. Ze exposeerde het werk van blablabla en van Cristóbal Hara. Van die laatste was ik zeer onder de indruk, elke foto die er hing van hem spreekte aan, verwonderde en inspireerde. Het zijn precies de soort foto’s die ik ook op een dag zo mooi hoop te kunnen schieten. 

Cristobal woont sinds 1980 in Spanje en weet het Spaanse leven op een geniale manier vast te leggen. Tot het jaar 1985 schoot hij alleen maar in zwart-wit en sindsdien alleen maar in kleur. Man van extremen dus haha. Er komen een paar hele toffe series van zijn hand, bijvoorbeeld een serie van allemaal poppen die hij op een grote brandstapel heeft gegooid en ook heeft Cristobal een serie foto’s geschoten waar paarden de hoofdrol in speelde. Vieze, wilde, stoffige, prachtige, krachtige paarden. Heel irritant dat de beste man geen website heeft, maar als je ooit een boek van hem ziet liggen: twijfel alsjeblieft niet om er even in te bladeren! 

 

Cath.

Advertenties

1 Response to “Fotograaf om van te houwe”


  1. 1 Raoul 20 januari, 2011 om 9:46 pm

    Mooi stuk, maar het stukje over die poppen klopt volgens mij niet. Het is de traditie, dat na het festival die poppen door de dorpsbewoners (poppenbouwers) zelf in brand word gestoken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: