Klasse & Stijl

De winnaars van World Press Photo 2010 zijn bekend. Altijd weer interessant om te zien wat voor foto’s er hebben gewonnen, ook leuk om het te vergelijken met de voorgaande jaren. De grote winnaar dit jaar is een foto van ontevreden Iraanse vrouwen, schreeuwend op een dak. Kiek maar. Ik ben er niet helemaal ondersteboven van, niet zoals ik was toen ik de serie van Francesco Giusti voorbij zag komen op Viewbook Photostory, en die nu tweede is geworden in de categorie “Stories” van de World Press Photo.

Deze serie gaat over “SAPE” (Sociéte des Ambianceurs et des Personnes Élégantes), een collectief van uiterst stijlvolle mannen in Congo. Deze mannen kleden zich als Franse heren met mooie, kleurvolle pakken, chique hoeden, zonnenbrillen, pijpen.. en alles matched natuurlijk. Wat het hele verhaal zo bijzonder maakt, is natuurlijk het feit dat ze zich niet in Frankrijk begeven, maar in een land waar de bevolking sober gekleed is, waar kleding totaal niet van belang is. Toch wordt er niet op deze gentlemans met excentrieke bijnamen neergekeken, in tegendeel. De bevolking respecteert en bewondert ze. Voorbijgangers applaudiseren ze toe, kinderen rennen er achter aan. De SAPE mannen representeren een nieuw soort glamour en elegantie in Congo en zoals Francesco schreef: “They reflect the wish of young people in particular not to be left apart by society.”

En nu mag je dan eindelijk naar dit prachtige werk van Franceso kijken. Bekijk hier de hele serie. Na de jump een paar van mijn favorieten.


Cath.

Advertenties

0 Responses to “Klasse & Stijl”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Winnen

Feesten en Partijen

Rassion Mixtape

Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: