Concert review The Swell Season

We hebben een review geschreven voor de London Calling site over het optreden van afgelopen dinsdag in Paradiso. En Funs Ebus heeft de foto’s gemaakt.

The Swell Season was al een hele lange tijd uitverkocht. Tot dat de zanger Glen Hansard op de dag van het concert nog even had bedacht dat hij toch geen zit concert wou. Dat werd hem door vele in dank afgenomen. Want er kwamen nog wat kaartjes in de verkoop. Het was net niet uitverkocht maar de grote zaal stond behoorlijk vol. Met allerlei verschillende mensen in alle soorten, maten en leeftijden.

Het voor programma bestond uit Josh Ritter, die een prachtig mini concertje gaf.De man met het vrolijkste hoofd van Paradiso sloot af met het pijnlijk mooie “Girl In The War” gespeeld zonder microfoon of versterking. Het was zo stil dat je het geklik van de foto camera’s nog kon horen. Toen ik om mij heen keek naar de gezichten van de rest van het publiek was ik zeker niet de enige die emotioneel geraakt was door dit tafereel.

Om stipt half 9 begon The Swell Season, Glen begon eerst in zijn eentje maar al snel kwamen The Frames en Markéta Irglová er bij. Markéta en Glen wisselde de elkaar zo nu en dan af van piano naar gitaar. De eerlijke en rauwe stem van Glenn werd over het algemeen beter ontvangen dan de fragiele en zuchtende stem van Markéta. Mondharmonica’s, violen, banjo’s alles werd uit de kast getrokken om Amsterdam te vermaken . De interactie met het publiek van Glenn’s kant was extreem hoog, zo nu en dan een anekdote en nummers die speciaal gericht zijn aan bepaalde mensen in het publiek. De band genoot openlijk van het publiek dat op allerlei verschillende manieren mee deed aan het concert. Paradiso deed haar geschiedenis eer aan met het publiek als achtergrond koor.  The Swell Season wist niet van ophouden, het optreden duurde zeker 2 uur en 15 minuten. Het encore werd afgesloten met een nummer van Daniel Johnston. Devil Town werd door alle bezoekers mee gebruld.  The Swell Season heeft een meeslepend en menselijk concert gegeven. Op de 3 aspecten van muzikaliteit , sfeer en tijdsduur was de avond een dikke acht waard.

Dieuwer

Advertenties

1 Response to “Concert review The Swell Season”


  1. 1 Zoe 25 februari, 2010 om 6:45 pm

    mooi foto’s funs


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Winnen

Feesten en Partijen

Rassion Mixtape

Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: