Radio voor dummies

Er ging weer van alles mis afgelopen radioshow, en wij konden er helaas niks aan doen. Wat wij wel kunnen doen is de nummers online zetten die we hebben gedraaid. Het thema was soundtracks dus check hier onder alle films, uitleg en muziek van onze keuzes.

Cath

SNATCH ft. CHERYL PEPSII RILEY – LET ME LOVE YOU BOY

Snatch is 1 van mijn lievelingsfilms. Groffe humor en fucking goeie acteurs. Veel mensen denken dat dit nummer uit de ge-ni-al-e film Snatch komt en van Daft Punk is. Maar nee, geen van beide. Het is een nummer van Snatch, de muzikant, en heet Let Me Love You Boy. Een lekkere UK danshit uit 1997.

Boondock Saints – The Blood of Cuchulainn

Boondock Saints! Mijn favoriet! Dit is de soundtrack en is een Iers “drinking song”. Kijk, daar houden we van. Lekkere Ierse folk.

Pogo – Alice

Pogo is een gast uit Australie die met soundbits uit Alice In Wonderland een heerlijk broken beats nummertje heeft gemaakt. Beetje spacend zoals de film dat ook is, maar heel relaxed om te luisteren.

Reservoir Dogs – Little Green Bag

Heel typisch, maar dit nummer blijft gewoon heel lekker. Net als de film haha.

Noni

Air – Playground love

The Virgin Suicides, mijn mooiste film ooit, lekker nummer.

Gary Jules – Mad World

Soundtrack van Donnie Darko een diepe film waarover je blijft nadenken nadat je ‘m gezien hebt.

Joy Division – Transmission

Mijn aller lievelingsband waarvan het verhaal verfilmd is door inspiratiebron Hagenees Anton Corbijn. Zwart/wit, het resultaat is echt verbazend goed gelukt en dit nummer is typerend voor de film.

Siouxie and the Banshees – Hong kong Garden

Ik keek Marie Antoinette voor het eerst met mijn lieve mama en die sprong op toen ze dit nummer hoorde. Bleek dat Siouxie and the Banshees de band was die ze in haar jeugd meer dan 50x (ofzo, heel vaak) gezien heeft. Weer een Sophia Coppola film, mooi gefilmd maar wel veel pastel kleuren waardoor de indie nummers lekker afsteken.

Dieuwer

The Beatles- Hide your love away

Dit nummer is van The Beatles film Help! Het gerucht gaat dat John Lennon het nummer heeft geschreven voor hun homoseksuele manager. Paul McCartney heeft later gezegd dat John Bob Dylan schaamteloos kopieerde met dit nummer.

Billie Holiday- I’ll be seeing you

Dit is, zeg ik met een zekere schaamte, een van mijn favoriete films ooit. De romantiek overwint de tackyheid in dit nummer. Op hun eerste dans, dansen ze op de prachtige stem van Billie Holiday.

Deep Throat soundtrack- Love is strange

De jaren 70 pornofilm is ja wat moet ik er nu over zeggen, een cult classic met een heerlijk funk nummertje. Beeld je even de piemels bij dit nummer in.

Bob Dylan- Hurricane

Deze is eigenlijk geen soundtrack maar over dit nummer is in de jaren negentig een film gemaakt met de gelijknamige titel. Een prachtig nummer over onrecht en discriminatie. Bob Dylan op zijn best.

Advertenties

0 Responses to “Radio voor dummies”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Winnen

Feesten en Partijen

Rassion Mixtape

Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: