Ojee wat zijn we gedwee

Vrouwen emancipatie is nu al ongeveer 60 jaar bezig. Maar nog steeds helpt de liefde niet echt in het proces van onafhankelijk zijn.  Want decennia geleden waren vrouwen zich al heel erg bewust van hun wispelturigheid. en dat zijn wij nog steeds. Want grote bek hier en daar, maar oprechte en kruiperige muziek als deze gaat er nog steeds goed in hoor. 

Eileen Barton is in veel dingen een echt dametje,haar geboorte certificaat vervalsen zodat ze jonger is en dat soort grapjes.  Maar ze was ook een echte carrière tijger. Ze begon als kindsterretje en stond al op haar 15de met Frank Sinatra op ’t podium. In 1949 stond ze 12 weken op nummer 1 met dit ontzettend truttig maar o zo vrolijke nummer.

If I Knew You Were Coming I’d Have Bake You A Cake.

Ruth Brown liep op haar 17de weg van huis met haar trompetist met wie ze later trouwde. Hun droom was optreden in nachtclubs.  Ze heeft wat mannen gehad en wat kinderen, maar het leukste feitje is dat haar neefje Rakim is. BAM.

Mama He Treats Your Daughter Mean

Ella Fitzgerald heeft dit nummer niet geschreven dat heeft natuurlijk een man gedaan. Deze post is op dit nummer gebaseerd hij komt voor in de film “The First Wives Club”, toen ik deze tekst voor de eerste keer horen moest ik echt heel erg lachen.  Welke zelfrespecterende vrouw durft zo’n tekst te zingen. Nou Ella deed dat, ik weet niet zo goed waarom maar het is wel een van de beste versies van het nummer.

Lovers and Wives

Wanda Jackson de ex van Elvis Presley, was juist zo geemancipeerd omdat ze een van de eerste vrouwelijke rock a billy muzikanten was. Plus haar hit Funnel Of Love gaat gewoon heel ordinair over beffen. Ze laat met dit nummer zien dat ’t allemaal niks uitmaakt wanneer je van een gemene man houdt.

Mean Mean Man.

Dieuwer

Advertenties

2 Responses to “Ojee wat zijn we gedwee”


  1. 1 nonipony 7 september, 2010 om 4:08 pm

    mooi vind ik dit!


  1. 1 cheap ateronon tablets Trackback op 2 augustus, 2014 om 9:32 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Winnen

Feesten en Partijen

Rassion Mixtape

Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: