Elena Den Haag

Sinds ik de (scandinavische)boeken Kluis 21 en de Millenium-reeks gelezen heb ben ik geintereseerd in het fenomeen “Human Trafficking”.  Want hoe kan het dat in deze tijd nog mensen verhandeld en gebruikt worden? Daarvoor wist ik er niet zoveel over, maar als Amsterdammer weetje natuurlijk ergens wel dat het niet allemaal koek en ei is op de Wallen.  Mensenhandel is moderne slavernij en komt in Nederland niet alleen voor in de seksindustrie (prostitutie). Ook in andere sectoren komt uitbuiting voor: in de horeca, schoonmaakbranche, land- en tuinbouw, massagesalons, huishoudelijk werk, drugscriminaliteit en bouw. Nu is Journey er om mensen bewust te maken dat mensenhandel realiteit is en hen aan te zetten er iets tegen te doen op een positieve inspirerende manier.

Journey bestaat uit zeven zeecontainers die het verhaal van Elena vertellen, slachtoffer van mensenhandel. De containers symboliseren de zeven stadia die een slachtoffer van mensenhandel doorloopt; in dit geval een slachtoffer van seksuele slavernij. Journey brengt creativiteit en overlevingsdrang bij elkaar. Het laat zien en voelen hoe het is om uitgebuit te worden als slavin.

Wat de tentoonstelling volgens mij bijzonder maakt is de kunstenaars die aan het project mee hebben gewerkt: Michael Howells: Oscar winnende filmmaker – Mick Martin: Sound engineer en muziekproducer – Sandy Powell: Oscar winnende kostuumontwerper – Simon Stephens: Toneelschrijver en James Ostrer: Fotograaf -Anish Kapoor: Turner Prize winnende beeldhouwer – Sam Roddick: Oprichter Coco de Mer en Trevor Robinson: Creative director – Emma Thompson: Oscar winnende actrice – Mike Dempsey: Royal Designer en Laura Carlin: V&A Prize winnende illustrator.

En dat, terwijl niemand echt stond te springen om zijn naam hieraan te verbinden, want Trafficking blijft toch vooral een duister fenomeen.

Vandaag is de opening van de tentoonstelling en als je in de buurt bent tussen 15:00-19:00:  zeker even langs gaan! En als het vandaag niet lukt kun je nog tot 24 oktober Journey bezoeken en entree is gratis dus wat let je? Een beetje interesse in de wereld problemen tonen is nog zo erg niet!

Noni Pony.

Advertenties

0 Responses to “Elena Den Haag”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Winnen

Feesten en Partijen

Rassion Mixtape

Twitter

Advertenties

%d bloggers liken dit: